Lagi Fakta Menarik tentang Mimpi (sambungan)

haha dah macam drama melayu plak siap ade sambungan...ahhh xpe lah jom ketahui lagi fakta tentang mimpi..

8. Anda boleh mempunyai 2-7 mimpi dalam 1 malam.
Secara purata anda boleh bermimpi kemana2 sahaj selama satu atau dua jam setiap malam. Sebab tuh ade pepatah "aku nak tidur nak mimpi mengelilingi dunia".9. Haiwan pon mempunyai mimpi
Kajian telah dilakukan ke atas haiwan yang berlainan, dan mereka semua menunjukkan gelombang otak yang sama semasa tidur bermimpi dengan manusia. Perhatikan kucing semasa tidur. Kadang2 kaki mereka bergerak seolah-olah sedang sedang berjalan dan mereka membuat bunyi seolah-olah mereka mengejar sesuatu di dalam mimpi.10. Badan anda lumpuh.
Semasa tidur badan anda dilumpuhkan oleh mekanisme di dalam otak untuk mengelakkan pergerakan yang berlaku di dalam mimpi dan seterusnya menyebabkan fizikal badan kita turut bergerak. Walau bagaimanapun, mekanisme ini akan dicetuskan sebelum, semasa, atau selepas tidur normal kita apatah lagi semasa otak kita sudah "bangun". Dont worry lah..11. Mimpi lelaki dan wanita berbeza.
Lelaki cenderung untuk bermimpi lebih mengenai lelaki lain. Kira-kira 70% daripada watak-watak di dalam mimpi seorang lelaki adalah tentang lain. Sebaliknya, mimpi wanita mengandungi jumlah yang hampir sama tentang lelaki dan wanita. Selain daripada itu, lelaki umumnya mempunyai emosi yang lebih agresif di dalam mimpi mereka daripada banyak wanita.12. Jika anda berdengkur, anda tidak akan bermimpi.
Fakta ini ada dimana2 tapi kesahihan nya aku pon tak pasti sebab tak jumpa mana2 penyelidikan tentang ini.13. Anda pernah mengalami orgasm.
Tak perlulah aku jelaskan sbb aku tau 99% setuju dengan kesahihan fakta ni..ekekekekep/s: aku kurang setuju fakta no.13...trasa cam lelaki gay plak...adoooiii..

No comments:

Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...