WoW! Guna sinar gamma untuk mengesan pelajar menipu mase peperiksaanPeperiksaan di China diambil serius. Malah mereka telah mengambil pengawasan ke tahap yang baru dalam usaha untuk menangkap pelajar menipu.

Peperiksaan Kemasukan ke Kolej National adalah peperiksaan yang paling penting dalam kehidupan pelajar dan satu tanda yang baik memastikan pelajar yang masuj ke universiti adalah berkualiti.

Kira-kira sembilan juta pelajar mengambil ujian pada bulan Jun setiap tahun dan ia dilihat sebagai penting untuk mendapatkan ke kejayaan dalam hidup pelajar.

Pegawai-pegawai menggunakan pengesan frekuensi radio dalam usaha untuk mencari 'radio penipu'.

Ini melibatkan maklumat peperiksaan yang dihantar melalui peranti dari rakan kongsi di luar dalam peperiksaan.

Bersama-sama dengan sniffers RF, pegawai kini berdiri di luar dewan peperiksaan dan mengimbas kawasan yang cari untuk tanda-tanda penipu.

Menurut Kementerian Pendidikan China, mereka telah menahan 62 suspek yang ditangkap menjual alat-alat elektronik yang digunakan untuk menipu dalam pepriksaan.

nota noti:
pehhhh klau ni buat kat Malaysia mmg rugi laaa..sbb kita masih guna stail old skool...iaitu TOYOL!!! bkan toyol botak tuh...toyol lain...yg slalu buat paham laa...especially Persatuan Study Last Minute.. ahahahaha

No comments:

Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...