Fuhh! Remaja Mati selepas warnakan rambut (dye rambut)!Seorang remaja UK yang mewarnakan rambutnya telah meninggal dunia selepas mengalami mengerang kesakitan.

Critanya camni...
Seorang remaja, Tabatha McCourt, 17, telah menggunakan pewarna rambut di rumah rakannya di Lancashire pada malam Sabtu apabila dia mula menjerit-jerit dan menarik rambut dalam kesakitan, laporan Daily Mail.

Dia dikejarkan ke Hospital Monklands di mana dia meninggal dunia. Doktor mengesyaki perkaara "sangat jarang berlaku" dimana reaksi alahan terhadap bahan kimia di dalam produk.

Menurut rakannya, "pewarna hanya digunakan kira-kira 20 minit apabila dia bangun dan pergi ke bilik mandi untuk mencucinya. Beberapa minit kemudia dia mula menjerit dgn penuh ketakutan sambil menarik foils dari rambutnya,"

"Dia mula menjerit dan mata mula berubah dan kemudian dia mula sakit. Dia kelihatan seperti anak patung kain buruk, tempang, dan hanya mampu berbaring di situ," katanya.

Menurut laporan, Sementara menuggu ambulans ibunya, Carol melakukan CPR, tetapi remaja itu yang meninggal dunia kemudiannya di hospital.

Gambar hiasan....Contoh alahan pada dye rambut.


Nota:
huhu


No comments:

Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...