Pehh! Kos Pembuatan Ais Krim ditawarkan di Universiti di Itali..


Korang fikir membuat ais krim adalah mudah?? Fikir sekali lagi..  

Ingatkan membuat ais krim tak perlu belajar tinggi2 tetapi dalam realiti beribu-ribu pelajar dari seluruh dunia belajar seni membuat kualiti aiskrim di Universiti Carpigiani Gelato, di Bologna, tiap-tiap tahun.

Para pencinta Gelato
, dan usahawan-usahawan yang ingin mempelajari rahsia membuat ais-krim sanggup membayar sekitar 800 ($ 1,138) selama seminggu untuk kursus dan penginapan di sebuah hotel berdekatan.

Dorang akan
menghadiri ceramah-ceramah teknikal mengenai teknik-teknik pembuatan tradisional dari pembuat aiskrim veteran, dan mengambil bahagian dalam kursus-kursus praktikal di mana mereka belajar untuk menggunakan
mesin Carpigiani gelato yang terkenal di dunia.

Percaya atau tidak, Carpigiani Gelato Universiti telah di sekitar untuk jangka masa yang panjang, dan sebagai lebih ramai orang di seluruh dunia jatuh cinta dengan gelato Itali, ia mendapat lebih banyak pelajar-pelajar dengan setiap tahun yang berlalu. Pada tahun 2011, bilangan pelajar telah pergi dari 9000 hingga 12,000 dan buat kali pertama dalam sejarah, jumlah pelancong asing telah melebihi daripada orang Itali.

Nota:
hebattt....ini baru ais krim tuh BERKUALITI!!


No comments:

Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...